Viva la Italia

Snömörker och Italien rimmar inte! Men, men, i Hökmarks byagård bjöds på Italiensk afton, en smakstart för Byaföreningen på det nya året. Den nystartade aktivitetskommitén kan inkassera 4,9 på den 5,0 betygsskalan.

Gästerna bjöds inledningsvis på smäktande italiensk musik under kvällen. Vid de runda borden dukade i rött/vitt/grönt stod en italiensk tallrik uppdukad med smakrika ostar, oliver och chark m.m.

Stämningen var redan från början på topp och vid borden började det ställas upp italienska viner av såväl rött som vitt i ett brett sortiment och även alkoholfritt av gästerna. Ja, det fanns även en och annan som skippade vinet och föredrog en god ölsort.

Förutom att man smakade sig fram på italienska delikatesser bjöds det på viner mellan bordsgrannarna och man kanske fick en ny smakupplevelse i vinets värld.

Cirkulation är ju som alla vet bra och det började röra sig mellan borden och historierna började hagla under kvällen. Man kan exempelvis inte låta  glömma berättelserna när Conny och Stig mfl  var Hökmarks cowboys med knallpuverpistoler. Grabbar som genomförde knallpufferskjutningar regelrätta strider och hängningar. OBS! ingen dog.

Hur som helst, kvällen förflöt i gemytets tecken med avbrott för kaffe och citronmarängpaj som Astrid fixat till och jag lovar att den var smakfull.

När det började ta slut på tallrikarna tog Johnaz Bäckman över med en Quiz på 27 frågor rörande Italien. En suverän Quiz med utslagsgivande frågor, så all heder till Johnaz.

Kvällen blev som sagt lyckad och några synpunkter från aktiviteteskommittén.

-Nu ska vi jobba vidare, konstaterade Gunnel.

-Glad att vi fick så gott gensvar, förklarade Elisabet.

Undertecknad som också är med i kommittén är jätteglad för hur vi lyckades att införa något nytt i byagemenskapen. Vi lovar nu att vi återkommer med nya aktiviteter.

Just nu!

Tanken är att ordna en familjefest i pulkabacken.

Janne Kindmalm

Foto: Gunnel, Johnaz o Grethel

Lämna en kommentar